Open extra topbar

Soft Screen akoestische plafond panelen in kantoorpand Sigmax. 

In het nieuwe kantoorpand van Sigmax BV in Enschede is Triumph betrokken geweest bij akoestische verbetering voor de receptiebalie en vergaderruimtes.

Het kantoorgebouw van Sigmax is uitgerust met een geavanceerd luchtbehandelingssysteem waarbij de luchtstroom langs het plafond het pand in stroomt. Om de luchtstroom zo diep mogelijk het pand in te laten stromen mag deze niet of nauwelijks worden onderbroken. De Triumph Soft Screen akoestische plafondpanelen zijn via afstandhouders met staalkabels aan het plafond gemonteerd waardoor de panelen ± 240mm vanaf het plafond hangen. Dankzij deze zwevende constructie wordt de luchtstroom nauwelijks onderbroken.

Ter verbetering van de akoestiek van de receptiebalie is een eilandsysteem aan het plafond ontworpen. De bestaande verlichting is hierbij geïntegreerd in de panelen. Het eilandsysteem bestaat uit zes panelen met elk een diameter van 300mm. Doormiddel van staalkabels zijn de panelen op verschillende hoogtes gemonteerd waardoor een dynamisch beeld ontstaat. Dankzij het eilandsysteem is de akoestische balans van de receptiebalie verbeterd waardoor het weer mogelijk is verschillende activiteiten op hetzelfde moment te laten plaatsvinden. Denk hierbij aan telefoneren en (meerdere) bezoekers op hetzelfde moment ontvangen waarbij iedereen goed verstaanbaar is en de storende nagalm is verdwenen. Dankzij de moderne vormgeving van de panelen sluiten deze mooi aan in deze moderne kantooromgeving.

In de vergaderruimtes zijn dezelfde plafondpanelen gebruikt maar ditmaal in de vorm van een rechthoek. Door de plaatsing van de panelen boven de vergadertafels wordt de nagalm in de ruimte gereduceerd waardoor men beter verstaanbaar is. Dankzij de strakke vormgeving en de centrale plaatsing boven de vergadertafel hebben de panelen hier ook een decoratieve functie.

Soft Screen akoestische plafond panelen in kantoorpand Sigmax.

Updated on 2015-12-21T12:31:12+02:00, by Marjolijn.