Akoestische plafondpanelen in kantoorpand Sigmax Enschede

In het nieuwe kantoorpand van Sigmax BV in Enschede heeft Trilogy Furniture akoestische plafondpanelen geleverd ter verbetering van de akoestiek in de centrale hal en de diverse vergaderruimtes. Daarnaast heeft Trilogy Furniture de werkplekken voorzien van akoestische tussenwanden.

Het kantoorgebouw van Sigmax is uitgerust met een geavanceerd luchtbehandelingssysteem waarbij de luchtstroom langs het plafond het pand in stroomt. Om de luchtstroom zo diep mogelijk het pand in te laten stromen mag deze niet of nauwelijks worden onderbroken. De akoestische plafondpanelen zijn door middel van afstandhouders met staalkabels aan het plafond gemonteerd waardoor de panelen ± 240mm onder het plafond hangen. Dankzij deze zwevende constructie wordt de luchtstroom nauwelijks onderbroken en is het akoestisch effect optimaal.

Ter verbetering van de akoestiek bij de receptiebalie zijn speciale ronde plafondpanelen gemaakt. De bestaande verlichting is hierbij geïntegreerd in de panelen.De panelen met diverse afmetingen zijn doormiddel van stalen kabels op verschillende hoogtes gemonteerd. Dankzij dit systeem is de akoestiek bij de receptiebalie enorm verbeterd waardoor de medewerkers en bezoekers van Sigmax weer aangenaam kunnen communiceren.

In de vergaderruimtes zijn dezelfde plafondpanelen gebruikt maar ditmaal in een rechthoekige vorm. Door de plaatsing van de panelen boven de vergadertafels wordt de nagalm in de ruimte gereduceerd waardoor men beter verstaanbaar is. Dankzij de strakke vormgeving en de centrale plaatsing boven de vergadertafel hebben de panelen hier ook een decoratieve functie.

De werkplekken zijn voorzien van akoestische tussenwanden om zodoende nog meer comfort en rust te creëren voor de medewerkers. Door een strakke vormgeving en mooie stoffering passen deze wanden uitstekend in het interieur van Sigmax.

Producten:

  • Akoestische plafondpanelen
Triumph 11
Triumph 3
Sigmax vergaderzaal
Sigma receptie 3

Akoestische plafondpanelen